Het Kwartet

Het Carezza strijkkwartet bestaat uit vier leden van het Radio Filharmonisch Orkest. Naast hun werkzaamheden als orkestmusicus wijden zij zich met liefde aan het kwartetspel. Hun repertoire bestrijkt een wijd tijdsbestek van klassiek, romantisch tot en met latin-jazz. De laatstgenoemde muziekstijl heeft geleid tot samenwerking met de vier musici van jazz-latin groep Tocar. Samen met hen brachten ze hun CD ‘Birds of Paradise’ uit in oktober 2015.

Het Carezza Kwartet
Het Carezza Kwartet
avdtol_2016_01_13_0503

Alexander van den Tol

viool

Alexander van den Tol is tweede violist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werd geboren in 1969 te Katwijk waar hij op 9-jarige leeftijd begon met vioolspelen bij Margaritha Deribeeva aan de muziekschool. Nadat hij bij het Edith Stein concours een eervolle vermelding kreeg vervolgde hij zijn studie bij Joyce Tan tot hij werd toegelaten in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium. Aan het Conservatorium van Den Haag was Jaring Walta zijn hoofvakdocent en volgde hij lessen in orkestspel bij Janet Krause. Cursussen volgde hij o.a. bij Herman Krebbers en Ilja Grubert.

Met het Leids Kamerorkest speelde hij het vioolconcert van Bruch en met het orkest van het Koninklijk Conservatorium Prokofiev’s tweede vioolconcert. Tijdens zijn studie speelde Alexander in het Nationaal Jeugd Orkest; maakte hij deel uit van het Arion ensemble en remplaceerde hij o.a. in het Residentie Orkest. Sinds 1995 is hij verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest.

Alexander speelt regelmatig kamermuziek met collega’s en vrienden.

avdtol_2016_01_13_0495

Dana Mihailescu

viool

Dana Mihailescu is sinds 2002 tweede violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Zij werd geboren in 1976 in Roemenië en komt uit een muzikaal gezin. Haar ouders zijn beide violisten. Van haar vader kreeg ze haar eerste vioollessen. Vervolgens kreeg ze les van V. Novak, totdat ze op twaalfjarige leeftijd aangenomen werd op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar docenten waren achtereenvolgens Qui van Woerdekom, Theodora Geraets en Jaring Walta.

Bij Jaring Walta studeerde ze solo- en orkestspel. In 2001 behaalde ze haar diploma uitvoerend musicus. Ze volgde masterclasses bij onder meer Theo Olof, Viktor Liberman, Herman Krebbers, Jacques Ghestem, Aaron Rosand en Eduard Schmieder.

Dana nam deel aan diverse concoursen, waaronder het Maassluis Concours, de Iordens viooldagen, het Rotterdams concours, het Davina van Wely Concours en het Oskar Back Concours, waar ze de halve finale behaalde.

Orkestervaring deed Dana op in het Atheneum Kamer Orkest en het Conservatorium Orkest in Den Haag. In Den Haag was ze verschillende keren aanvoerder en concertmeester. Vervolgens werkte ze bij het Residentieorkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook is ze concertmeester geweest van kamerorkest Musica Ducis onder leiding van Alexandru Lascae.

avdtol_2016_01_13_0490

Michiel Eekhof

altviool

Michiel Eekhof werd geboren in 1960 in Zaandam. In 1984 studeerde hij af met het diploma Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Zijn leraren waren Herman Krebbers in Amsterdam en Emanuel Hurwitz in Londen. Ook volgde hij diverse masterclasses viool in Perugia (Italië) en kamermuziek bij ondermeer het Amadeus kwartet. Tijdens zijn opleiding kreeg hij ook kamermuziekles bij Mark Lubotsky.

Na zijn studie remplaceerde hij bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Van 1986 tot 1994 was hij eerste violist in het Nederlands Balletorkest en sinds 1994 in vaste dienst bij het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelt hij graag kamermuziek en geeft hij viool- en strijkkwartetles. Michiel bespeelt een altviool gemaakt door David Prentice (1990) uit Canada.

avdtol_2016_01_13_0488

Anneke Janssen

cello

Anneke Janssen studeerde cello aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Dmitri Ferschtman en Jean Decroos. Zij volgde masterclasses bij Karine Georgian, Mischa Maisky en Natalia Gutman. Sinds 1994 is zij lid van het Radio Filharmonisch Orkest. Naast het orkest maakt zij veel kamermuziek in verschillende ensembles, oa het Carezza-kwartet.