TOCAR

“Tocar” (Spaans) betekent aanraken, voelen, betreffen, bespelen en klinken… De muziek van Tocar gaat over levensvreugde en sensualiteit. Muziek die je verleidt en raakt met de prikkeling van ‘t onbekende, het verlangen naar ontspanning en juist ook naar enerverende ervaringen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je voelt op reis. Een warmte die je omhult en een bries die je streelt. Tocar speelt vanuit een muzikale openheid naar elkaar toe en verkent daarbinnen steeds opnieuw de muzikale grenzen. Tango, Latin, Jazz… Tocar put inspiratie uit de muziek van onder meer Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar vermengd, als specerijen in een exotisch gerecht.

De mannen van TOCAR

De mannen van Tocar zijn alle vier door de wol geverfde musici. Accordeonist Rik Cornelissen (1984) speelde onder meer met Bert van den Brink, Juan Pablo Dobal en Ben van den Dungen. De pianist van Tocar, Wim Warman (1969), werkte onder meer met Carel Kraayenhof, Martin Verdonk, Yo-­‐Yo Ma en is de vaste arrangeur voor Tango Extremo. Bassist Taco Nieuwenhuizen (1964) speelde met Lori Spee, José koning, Denise Jannah en Jhelisa Anderson (USA). Enrique Firpi (1962), drums, werkte met Deborah J. Carter, Randal Corsen, Laura Fygi, Gerardo Rosales, Leonardo Amuedo en Lilian Vieira. De individuele zoektocht van accordeonist Rik Cornelissen binnen de jazz, gecombineerd met de tango-­‐ en latin benadering van pianist Wim Warman, de zingende solo’s van bassist Taco Nieuwenhuizen en de subtiele en ijzersterke groove van drummer Enrique Firpi maken van Tocar een unieke en spannende band.

Birds of Paradise

Het kleurrijke voorkomen van de paradijsvogel, die verkregen wordt door natuurlijke selectie en vermenging, staat symbool voor de muziek van Tocar. Een schilderachtig palet van kleuren en stijlen die op een natuurlijke manier mengen en iets nieuws maken. De daaruit voortvloeiende composities en arrangementen hebben Tocar een eigen sound gegeven, die open en toegankelijk is; ingetogen en explosief.
Op de debuut CD ‘Birds of Paradise’ is er een samenwerking aangegaan met het Carezza kwartet. De klank van het strijkkwartet mengt prachtig met de lyrische sound van de accordeon die in deze formatie domineert, waardoor er een mooi bed gecreëerd wordt voor thema’s en soli.

www.tocar.nl